6/5/08

Προσφυγές - Δικάσιμοι

Λόγω των πολλών (και εύλογων) ερωτημάτων παρα πολλών πελατών μας σχετικά με το πότε θα δικαστούν οι προσφυγές τους, ενημερώνουμε ότι:
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ο χρόνος εκδίκασης των προσφυγών φθάνει σήμερα τα 4 χρόνια περίπου (τώρα δικάζονται οι προσφυγές που κατατέθηκαν αρχές του 2004). Υπάρχει ένδειξη ότι οι χρόνοι αναμονής έχουν αρχίσει να μικραίνουν κάπως.
Τα παραπάνω ισχύουν και για το Δ. Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιώς, ο χρόνος εκδίκασης των προσφυγών φθάνει σήμερα τα 2,5 χρόνια περίπου Αντίθετα με την Αθήνα, υπάρχει ένδειξη ότι οι χρόνοι αναμονής εκεί επιμηκύνονται.
Στα περιφερειακά Διοικητικά Πρωτοδικεία, ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται.
Δεδομένου ότι οι προσφυγές παίρνουν χρονική προτεραιότητα όταν καταχωρούνται στους Η/Υ του Πρωτοδικείου, τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση πολλές φορές οφείλεται στην μεγάλη βραδύτητα με την οποία οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. (όπου κατατίθενται οι προσφυγές) τις προωθούν προς τα Διοικητικά Πρωτοδικεία.
Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρός λόγος (π.χ. υγείας ή μεγάλης και αποδεικνυόμενης οικονομικής ανάγκης) είναι δυνατή η κατάθεση αίτησης προτιμήσεως για την επίσπευση της εκδίκασης των προσφυγών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: