2/5/08

Επίδομα Αλλοδαπής

Ενημέρωση Για τις Προσφυγές του Επιδόματος Αλλοδαπής:

Μετά από μία σειρά θετικών αποφάσεων από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (συνολικά 73, έναντι 1 αρνητικής που απερρίφθη λόγω παραγραφής από σφάλμα του Δικαστηρίου που δεν μέτρησε τα χρόνια σωστά), αναμένονταν περί τις αρχές Απριλίου οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά, καθώς η πρώτη "σειρά" προσφυγών που δικάστηκαν, απορρίφθηκαν (5 προσφυγές του ίδιου ατόμου, επί των οποίων εκδόθηκαν οι 3 πρώτες αποφάσεις, όλες απορριπτικές).

Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν διόλου ευχάριστη: Αν το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, (το μεγαλύτερο Διοικητικό Πρωτοδικείο της χώρας και το δικαστήριο όπου έχουν ασκηθεί οι περισσότερες τέτοιες προσφυγές) παγίωνε την αρνητική του θέση, είναι σαφές ότι το πλήγμα για τις προσφυγές του επιδόματος αλλοδαπής θα ήταν πολύ ισχυρό.

Θεωρώντας ότι το σκεπτικό των απορριπτικών αποφάσεων αυτών ήταν νομικά ελλειπές και λανθασμένο, συντάξαμε αμέσως εφέσεις που πρόκειται να κατατεθούν εντός των ημερών.

Το σκηνικό όμως - ευτυχώς - άλλαξε: Η δεύτερη "σειρά" προσφυγών που είχαν δικαστεί από άλλο τμήμα του ίδιου Πρωτοδικείου δημοσιεύθηκε σήμερα και οι προσφυγές είναι δεκτές. Μάλιστα, οι προσφυγές αυτές αφορούν 5ετία, πράγμα που σημαίνει ότι το δικαστήριο δέχτηκε το επιχείρημα ότι η 3ετής παραγραφή είναι αντισυνταγματική.

Οι αποφάσεις αυτές είναι ιδαίτερα σημαντικές, όχι μόνον γιατί "αντιστρέφουν" το αρχικό κακό δεδικασμένο του Δ. Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και γιατί νομολογούν επί της παραγραφής.

Τα παραπάνω δημοσιεύονται με την επιφύλαξη να δούμε και το κείμενο των αποφάσεων αυτών, πέρα από το αποτέλεσμα όπως δημοσιεύθηκε στην βάση δεδομένων του Δ.Σ.Α. Περισσότερα σε επόμενο post ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: